Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016



ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 
ΤΟΥ 
ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 
ΣΤΑ ΠΑΤΗΣΙΑ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Το Φαρμακείο Αλληλεγγύης στα Πατήσια είναι μια πρωτοβουλία, την οποία ανέλαβε ομάδα πολιτών εθελοντών της  ευρύτερης περιοχής Πατησίων με στόχο να βοηθήσουμε ανθρώπους που έχουν ανάγκη από ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και δεν μπορούν να την εξασφαλίσουν.
Δεν σκοπεύουμε στη φιλανθρωπική κάλυψη της ανάγκης για φάρμακα. Παλεύουμε για να αναδειχθεί η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ως αναφαίρετο κοινωνικό δικαίωμα όλων μας. Επομένως, φιλοδοξούμε να συμβάλλουμε και στη συνειδητοποίηση των συμπολιτών μας και στην από κοινού ενεργή διεκδίκηση  των κοινωνικών δικαιωμάτων στην υγεία και τη φαρμακευτική περίθαλψη.

ΣΚΟΠΟΣ

Το Φαρμακείο Αλληλεγγύης στα Πατήσια εξυπηρετεί απόρους, ανέργους, ανασφάλιστους συμπολίτες μας  και, γενικά, όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους για φαρμακευτική κάλυψη.
Το Φαρμακείο Αλληλεγγύης στα Πατήσια εξυπηρετεί Έλληνες και μετανάστες και, γενικά είναι αντίθετο σε κοινωνικές, φυλετικές ή άλλες διακρίσεις.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Η συμμετοχή μας στην Ομάδα του Φαρμακείου Αλληλεγγύης στα Πατήσια γίνεται στη βάση της ισοτιμίας όλων των μελών. Καθένας ενεργοποιείται με βάση τη διαθεσιμότητά του και τη δυνατότητα του να αναλαμβάνει δράση.
Όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται από τη Γενική Συνέλευση της Ομάδας  και γίνεται προσπάθεια  να  είναι συναινετικές και να εκφράζουν το σύνολο των εθελοντών.
Στην Ομάδα του Φαρμακείου Αλληλεγγύης στα Πατήσια μπορεί να συμμετέχει καθένας και καθεμία, ανεξαρτήτως ιδεολογικών και πολιτικών πεποιθήσεων, αρκεί   να υιοθετεί πλήρως τις αρχές και το πλαίσιο λειτουργίας του και να  συμμετέχει στις διαδικασίες.
Το Φαρμακείο Αλληλεγγύης στα Πατήσια διατηρεί την αυτονομία του ως δομή αλληλεγγύης. Επιδιώκει τη συνεργασία και τη δικτύωση με ανάλογες προσπάθειες σε όλη την Ελλάδα.

ΦΑΡΜΑΚΑ

Τα φάρμακα χορηγούνται, δωρεάν, μόνο με συνταγή γιατρού και με τη μεσολάβηση επαγγελματία φαρμακοποιού.
Σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει συνταγή, οι επωφελούμενοι παραπέμπονται στο δίκτυο συνεργαζόμενων γιατρών του φαρμακείου.
Το Φαρμακείο Αλληλεγγύης στα Πατήσια δεν συγκεντρώνει και δεν χορηγεί φάρμακα κόκκινης διαγράμμισης.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

Θεωρούμε την πρωτοβουλία μας μέρος του ευρύτερου κινήματος αλληλεγγύης που αναπτύσσεται στην ελληνική κοινωνία. Όλοι μαζί δίνουμε τη μάχη για να μην περάσει η κατάργηση  των κοινωνικών δικαιωμάτων και το κλίμα ατομικισμού και φόβου. Παλεύουμε για να εδραιωθούν οι αξίες της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης και της αξιοπρέπειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου